Milyen forrásokból számíthatsz forgalomra a honlapodon?

Utoljára módosítva: 2018. január 24.

A honlapod nagyon fontos része az online marketing stratégiádnak. Információkat közölhetsz a termékedről vagy annak használatáról, de akár a vásárlás helyszíne is lehet. Kiváló lehetőség a látogatóidnak, hogy felfedezzék mi teszi a te márkádat egyedivé és megtalálják az információkat, amik szükségesek számukra, hogy végül vásároljanak tőled. De hogyan kerül az érdeklődő a honlapodra?

Fizetett források

Facebook hirdetések és Google Adwords manapság a legnépszerűbb megoldás, hogy fizetett forgalmat irányíts a honlapodra. Itt a fizetés az átkattintások után történik és mindkettőben közös, hogy aukciós jellegű díjazás van. Ez azt jelenti, hogy az adott kattintásért te határozod meg, hogy mennyit szeretnél fizetni, majd ez az összeg összehasonlításra kerül a konkurens cégek ajánlataival. Minél nagyobb a konkurencia az adott platformon annál mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod, hogy a kívánt mennyiségű forgalmat az oldaladra irányítsd.

“Elnyert” források

Minél jobb minőségű tartalmat állítasz elő és minél rendszeresebben teszed ezeket közzé annál nagyobb a valószínűsége, hogy az emberek megosztják ezeket és elkezdenek maguktól terjedni. Ahogy azt már egy korábbi bejegyzésünkben is említettük a keresőmotorok is értékelik a nagyszerű és témába vágó tartalmat, így onnan is jelentős mennyiségű és minőségű forgalomra számíthatsz. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a megoldás nem egyik pillanatról a másikra térül meg és sok idő és energiabefektetést igényel.

Offline források

Kár lenne azt állítani, hogy ezeknek leáldozott, sőt az online megoldások terjedésével és hatékonyabbá válásával egyre olcsóbbak lesznek. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy bizonyos célcsoportok eléréséhez még elengedhetetlenek. Itt is mint minden más területen figyelembe kell venned, hogy nem minden forgalom jó forgalom. Legyünk most mi a példa, az egyszerűség kedvéért. Viszonylag kevés értelme van, hogy egy baba-mama újságban kezdjünk el honlapkészítést és online marketing megoldásokat reklámozni. Mielőtt reklámozni kezdesz nézz utána, hogy a célközönséged melyik nyomtatott médiumot használja a leggyakrabban.