Így kezdj bele a hírlevelezésbe

Utoljára módosítva: 2018. január 24.

Ugye nem mondunk újdonságot azzal, hogy a hírlevél még napjainkban is az egyik legjobban teljesítő marketingeszköz. Ha ennek ellenére még mindig nem építed a saját adatbázisod, és nem küldesz újabb és újabb anyagokat a feliratkozóidnak, van néhány tippünk a kezdéshez.

Így kezdj bele a hírlevelezésbe

Az első lépés a minőségi lista

Már több alkalommal tapasztaltuk, hogy a legtöbb vállalkozó feleslegesnek ítéli a hírlevélküldést, mert rossz tapasztalatai vannak vele. Sajnos ránk emberekre jellemző, hogy haszontalannak titulálunk egy-egy eszközt, pusztán azért, mert a kezünkben nem bizonyult hasznosnak.

Pedig a Hubspot statisztikái arra engednek következtetni, hogy az e-mail-marketing még napjainkban is igen jól konvertál. A kérdés tehát inkább az, hogyan használod ezt az egyébként jól működő marketingeszközt? Ahhoz pedig, hogy a célközönséged konvertáljon, olyan adatbázist kell építened, amely vevő a tartalmaidra. (Mert az ugye már nem kérdés, hogy kizárólag a releváns, minőségi tartalom képes folyamatosan jól teljesíteni.)

Hogyan építs hírlevél-adatbázist?

A feliratkozógyűjtésnek több módja lehetséges. A legtöbben egyszerűen csak egy-egy eladás vagy üzletkötés alkalmával begyűjtött adatok alapján adják hozzá a címlistához az ügyfeleket, akik később nem konvertálnak.

Nagyon sokat számít ugyanis, hogy az érdeklődők önként iratkozzanak fel a hírleveledre. Tehát minden esetben kérj tőlük engedélyt, és tudatosítsd bennük, hogy mire számíthatnak a jövőben. Ezenfelül érdemes kerülnöd a vásárolt adatbázisokat, ezek ugyanis jellemzően alacsonyan, vagy egyáltalán nem konvertálnak.

Különböző csalik segítségével könnyebben rábírhatod az érdeklődőid, hogy feliratkozzanak a hírleveledre. Ilyen csalitermékek lehetnek az ingyenes esettanulmányok, tippek és trükkök, gyakorlati útmutatók, a terméked vagy szolgáltatásod díjmentes kipróbálásának lehetősége, és minden egyéb hasznos tartalom, amely valahogyan előre viszi őt az üzleti vagy a magánéletben.

Reméljük, tudtunk neked segíteni abban, hogy hasznos és jól konvertáló hírleveleket küldhess egy tudatosan felépített hírlevél-adatbázisra.