A 3 fő keresőoptimalizálási területről röviden

Utoljára módosítva: 2018. január 24.

Azzal szerencsére már a legtöbben tisztában vannak, hogy mit értünk SEO, azaz keresőoptimalizálás alatt. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a SEO-nak három fő területét különböztethetjük meg. Aktuális cikkünkben bemutatjuk, melyek is ezek pontosan.

A 3 fő keresőoptimalizálási területről röviden

A keresőoptimalizálás fontos, bla, bla, bla …

Azt hiszem, az általános szentbeszédet a keresőoptimalizálás fontosságáról esetünkben elkerülhetjük, hiszen Te is teljes mértékben tisztában vagy azzal, mennyire fontos a SEO a honlapod és így a céged számára.

Korábban már írtunk egy cikket a SEO-val kapcsolatos tényekről és tévhitekről, ezért most ezektől is megkímélnélek. Azt azonban már fontosnak érzem megosztani veled, hogy a keresőoptimalizálásnak alapvetően három fő szegmensét különböztetjük meg egymástól: a technikai SEO-t, a belső SEO-t, illetve a külső SEO-t.

A technikai SEO

Ahogyan a neve is árulkodik, a technikai keresőoptimalizálás leginkább a weboldalad technikai felépítése szempontjából fontos. A keresőoptimalizálásnak ez az a részterülete, amely webprogramozó közreműködése nélkül gyakorlatilag elvégezhetetlen. A jó technikai SEO-hoz ugyanis az oldal kódját is át kell nézni.

Olyan kritériumokat vizsgálunk ilyenkor, mint az oldalbetöltési sebesség, a 404-es oldalak, az egyes aloldalak indexálásának módja, és még számos olyan technikai feltétel, amely a Google (és más keresők) szemében fontos.

A belső SEO

Az on-site vagy on-page SEO-nak is hívott belső keresőoptimalizálás legfőbb célja, hogy az általad kiválasztott és a céged számára legrelevánsabb kulcsszavakra jó minőségű tartalmakat írj, ezáltal előkelőbb helyet csíphess meg a keresőben. (Erről egy későbbi cikkben bővebben is írunk majd.)

A külső SEO

A külső keresőoptimalizálás, vagy másképpen off-page SEO célkitűzése, hogy a más oldalak által a te tartalmaidra mutató hivatkozások (backlinkek) relevánsak és jó minőségűek legyenek.

Remélem, segítségedre volt ez a cikk abban, hogy erős pozíciót szerezz magadnak a keresőben. Ha szeretnél további segítséget kérni a keresőoptimalizálásban, ne habozz felkeresni minket.